Slider

A zase šála

A zase šála

Šála opět v akci.
Dneska jiný kabát a jiná šála 🙂 V příspěvku se dočtete o tom, jak si takový kabát správně vybrat. Tenhle kabát, v barvě camel, neboli velbloudí :-), patří mezi takzvané základní kousky šatníku. Můžete ho obléknout skoro vždycky. (Ale nejhezčí  je, podle mě, k džínám a teniskám). Vzhledem k jeho neutrální barvě se dobře kombinuje. Pokud ho ještě v šatníku nemáte, určitě o jeho koupi uvažujte. Dejte si načas s výběrem, vůbec nespěchejte, klidně ho hledejte i několik sezon. U materiálů upřednostněte nejlíp vlnu, nebo aspoň mix s vlnou. Doopravdy se to pozná. A v konečné fázi ušetříte. Protože levná varianta se sežmolí, pomačká, ošoupe a vůbec… Naopak, když trochu investujete, tak Vám tenhle basic kousek vydrží opravdu hodně dlouho, vlastně do té doby, dokud Vás neomrzí.
A právě, aby Vás neomrzel, tady máme šály, šátky, kožešiny, límce, kožešinové manžety a další doplňky. S nimi vykouzlíte pokaždé úplně jiný kabát.   Dneska jsem, jako doplněk, zvolila svůj vůbec první úlovek z Paříže. Tahle šála je ze Zary z La Défense. Je malinko kousací, protože je vlněná a s přidaným lurexovým vláknem. Má vytkávané květy a z každé strany je jiná. Na jedné straně je světlejší a na druhé tmavší. Čímž Vás přímo vybízí k různým obměnám. Zamilovala jsem se do ní na první pohled, zrovna tak jako tenkrát před lety do Paříže. A proto ji odpouštím i tu trochu kousání 🙂
Ještě než se pustíte do hledání toho pravého, myslím kabátu, tak něco k jeho střihu.O své chlapecké postavě jsem již psala. Proto já musím mít střih rovný a bez pásku. Taky vyhledávám většinou kabáty s klopou, protože zrovna nevlastním krk žirafy. Kdo však máte postavu přesýpacích hodin nebo typu hruška, je pro Vás pásek naopak víc než přínosný. Ještě víc podtrhne Vaše křivky. „Žirafky“ si mohou u kabátu dovolit vysoké stojáčky nebo velké šálové límce. Dost důležité je nekoupit si kabát zbytečně velký, zvlášť, pokud ho budete uvazovat v pase páskem. Většinou pod něj asi nenosíte lyžařský svetr… Protože, jestli nemáte velikost 36 a míň, mohutné záhyby a řasení, které by v pase vznikly, by Vám jen přidaly na objemu. Ale neberte si ani kabát o velikost menší, protože právě tu Vaši vyprodali. Asi nebudete v kabátě cvičit na hrazdě, ale dosáhnout na volant nebo si zavázat boty, by neměl být nepřekonatelný problém. A potom look „mám kabát po mladší sestře“ není přesně to pravé, co byste asi chtěli? Prostě volte velikost tak akorát a střih, který přesně padne Vaší postavě. Pak Vám tenhle správně zvolený basic kousek bude dělat radost dlouho.
PS netvrdím, že je to snadný úkol a že kabát koupíte už tuhle sobotu, ale možná, kdo ví……jo a určitě si vemte na pomoc kamarádku. Jednak Vás “skoukne” a pak jí určitě nebudou vadit, jako většině chlapů, fronty na zkoušení, u pokladny a davy lidí :-)))
Mějte krásný prodloužený víkend.

Dáša

Kabát, boty a šála Zara, legíny FF, košile Promod, kabelka LV

Follow:
Sdílet:

Instagram