Velikonoční beránek, kterého jsem pekla dneska odpoledne, už je skoro snědený, linecká vajíčka jsem musela schovat do špajzu, aby něco zbylo na zítra pro koledníky a na barvení vajec se teprve chystám. Původně jsem je chtěla barvit s našim čtyřletým synem, ale “emigroval” barvit k babičce, tak jsem se rozhodla, že se nejdřív něčím odměním:-). A to je většinou dobrým jídlem a pitím.
Co budete na tuto dobrotu s lososem potřebovat? (cca 3 porce)
1 menší cibuli
olivový olej
trochu bílého vína
hrstku drobně nakrájeného kopru
1 kelímek šlehačky (ne na vaření, ta se sráží)
10 dkg uzeného lososa
parmezán
1 balení těstovin Tagliatelle
Drobně nakrájím cibulku, na oleji ji nechám zesklovatět, přidám na drobné kostičky nakrájeného uzeného lososa (nejraději mám čerstvého z Globusu, ale může být samozřejmě i balený), nechám trochu osmahnout, podleji bílým vínem, přidám kopr a šlehačku. Tu nechám trochu vyvařit. Mezi tím se mi v druhém hrnci uvaří těstoviny. Balení na fotce kupuji v sýrárně La Formaggeia a na 3 porce je přesně jedna krabice. Uvařené Tagliatelle scedím a přidám na pánvičku. Vše promíchám a na talíři posypu parmezánem opět Gran Moravia. (www.laformaggeria.com). Dobrou chuť! Já nejraději zapíjím mým oblíbeným Proseccem:-) No a teď se mi do toho barvení vajec vůbec nechce….
Skvělý recept. Dnes jsem ho vyzkoušela a je to opravdu luxusní:-)
vypada to fakt dobre asi to vyzkousim 🙂
Dobrý den,
rádi bychom s vámi tento recept natočili pro rubriku Levně a chutně vysílaný na TV Nova a TN.cz. Pokud byste měly zájem prosím napište mi na adresu levneachutne@nova.cz.
S pozdravem
Franta Nyklas
Jééé, koukám, že naše stránky sleduje nějaký vtipálek:-)))))