Slider

Vánoce, vánoce přicházejí.

Vánoce, vánoce přicházejí.

Vánoce, vánoce přicházejí a náš výlet do Parndorfu.
Minulý týden byl prodloužený víkend a tak jsme  si s Janou narychlo domluvily cestu do Parndorfu.
Pro ty, kdo by náhodou nevěděl, Parndorf je outletové centrum v Rakousku nedaleko Vídně. A kousek za Bratislavou.
Vyrazily jsme brzo ráno a skoro přesně na otvíračku jsme dorazily do cíle. Měly jsme, nebo aspoň já, docela dlouhý seznam toho, co NUTNĚ musím koupit 🙂
A tak jsme vyrazily. Všude už byla krásná vánoční výzdoba. Pak taky punč, svařené víno a preclíky. Obchody byly ještě celkem poloprázdné, tak jsme měly šanci se pořádně porozhlédnout. Což bylo, ten den, poprvé a naposled. Kromě nás, mělo totiž tenhle nápad, jet do outletu, asi tak ještě půlka republiky a sto autobusových zájezdů ze zahraničí. Necelou hodinu jsme si užívaly a omrkávaly výlohy. Pak už to bohužel bylo hodně obtížné, asi jako prodírat se vagonem metra v dopravní špičce.
Naše první cesta vedla, jak jinak, než do Michaela Korse. Tentokrát se to ale obešlo bez úlovků 🙁
Pak jsme se vydaly do Villeroy & Boch, kde jsem měla dlouhý seznam, co chci. Mají totiž úplně úžasné hrnky na kafe, čaj, kapučíno. K tomu talířky, mísy, tácy a další blbinky 🙂 No, ani tady to nebyla žádná sláva, od všeho měli jen pár kousků. Ale i tak se mi podařilo utratit docela dost. Když jsem u pokladny platila, říkala jsem si, že je to skoro tak cena kabelky….a já to dám do hrnků. Ale jsou boží.
Davy lidí houstly, přímo geometrickou řadou a tak jsme se prodíraly a proplétaly a protahovaly přeplněnými uličkami.  Vlezly jsme snad skoro do všech obchodů, ale starší kolekce zboží a ceny nás tedy nenadchly. Byly jsme ve Furle, Armani, Pandoře, Tods, Ugg, Burberry a mnoha dalších. Pak jsme ještě udělaly zásek na kreditkách v prodejně Rituals. Jejich sprchové pěny, deodoranty, krémy a vůně do interiéru jsou úžasné. Naše nákupy jsme zakončily v Lindtu. To už bylo dost po poledni a v obchodě to vypadalo, jako kdyby vánoce byly už zítra a jediné jídlo, které budou mít všichni na stolech, bude právě čokoláda Lindt. Prostě masakr. Ale pár čokošek a adventní kalendáře jsme ulovily a po absolvování dlouhé fronty u poklady, jsme konečně měly nakoupeno.
A tak hurá zpátky do Čech. Shodly jsme se na tom, že nákupy v těchto outletových centrech jsou vyloženě o štěstí, na jaké zboží člověk natrefí. A že je tedy blbost si dělat nějaké nákupní seznamy (já). Ale i tak nám bylo jasné, že příště určitě vyrazíme zase. Jo a taky se nám zdálo, nebo spíše to byla realita, že ceny jsou všude o dost vyšší, než co jsme si pamatovaly z předloňska….

Mějte krásný zbytek týdne. A slyšíte?, vánoce se už blíží.  Dáša

Tady trochu hyzdím krásnou vánoční výzdobu.  

A tady jsou ty moje hrnky 🙂 a Rituals.

Follow:
Sdílet:

Instagram