Slider

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik

Jsou nádherné, barevné, precizní, nápadité, jedinečné, prostě božské !
Takové jsou boty od Manola.
Strašně jsem se na jeho výstavu těšila a byl to opravdu vzrušující zážitek.
Je až neuvěřitelné, z kolika maličkých částí a dílků se skládá jeden střevíček, který se každý vyrábí ručně. A každý je jedinečný. Boty od Manola Blahnika jsou zdobeny zlatými nebo křišťálovými ozdobami, je použit samet, satén, krajka, vzácné kůže, korálky, peří, bambulky, nic není nemožné.
Fantazie tady nabývá úplně nový rozměr. Je to jedním slovem nádhera.
Snažila jsem se udělat pár fotek, ale bez blesku, který bylo zakázáno použít, jejich kvalita značně pokulhává, jako sériová obuv za tou Manolovou .


Mě, jako vyznavačce čistých linií, se samozřejmě líbily víc boty s jednodušším designem. Úplně jsem se zamilovala do černobílé geometrické kolekce bot, temně šedých látkových lodiček se střapci, do subtilních střevíčků, které byly kolem kotníků zdobené dlouhými korály, stříbrošedých pantoflíčků na špici s velkým květem, do černých saténových bot, ne nepodobných loaferskám. Úžasné byly růžové lodičky s látkovými květy, béžové boty, po celé ploše, až ke kotníku pošité červenými květy z korálků…….už Vám tu krásu dál nebudu popisovat, na to slova nestačí, raději se mrkněte na fotky. A úplně nejlepší bude, když se na Kampě zastavíte.
Abych neodjížděla z Prahy zas tak nadšená, odvezla jsem si ještě jeden zážitek. Na náměstí Jana Palacha se totiž v sobotu točil film. Bylo to děsivé dejavu. Byl srpen a po ulici se valily řvoucí tanky….
Křehké střevíčky a tanky, opravdu podivný kontrast.
Přeji Vám všem ať máte kolem sebe jen krásné věci a těším se zase příště.

PS tenhle příspěvek píšu 21. srpna.

 

boty – výstava Manolo Blahnik Kampa
já – džíny Lindex, košile Promod, kabelka Michael Kors, boty River Island
Follow:
Sdílet:

Instagram