Slider

Londýn podruhé

Londýn podruhé

 

Londýn letos už podruhé.
V květnu jsem byla v Londýně s Janou a byla jsem tak nadšená, že jsem nakazila i Věrku a do Londýna jsem se s ní vydala ještě jednou.
Tentokrát to nebylo o nádherných londýnských památkám, ale jak jinak, když jedeme my dvě s Věrkou, než o nákupech 🙂
Musím se přiznat, že jsme ani moc nefotily, ale opravdu si užívaly nákupy. To ale neznamená, že jsme utratily majlant. Prostě jsme jen tak obhlížely, nakukovaly, obdivovaly a inspirovaly se. Angličtina má na to krásný výraz „olizovat výlohy“ .
Teď trocha technických detailů :-).
Protože jsme cestovaly sami, naší cestě předcházela dlouhá a důkladná příprava a několik konzultací s Janou, která v Londýně dlouho žila. Já měla vytištěnou spoustu map, čísla autobusů, jejich trasy…Věrka zajistila letenky a zabukovala ubytování.
Letěly jsme z Pardubic, leteckou společností, která odtud létá již dlouho. Zatím podmínky skromné, ale prý se to má zlepšit a hlavně jsme nemusely až do Prahy. Při odletu jsme měly zpoždění a měly jsme obavu, že objednaný autobus Easy Bus z letiště v Londýně nestihneme. Taky že ne. Ale všichni  na letišti byli opravdu milí a ochotní, když jsme hledaly zastávku autobusu a vzal nás bez problémů hned následující spoj.
Čekaly nás dvě hodiny jízdy do centra, tak jsme probraly všechno možné i nemožné. Na Victoria Station jsme vystoupily a přímo na druhé straně silnice byla odjezdová zastávka zpět na letiště. To nás hodně uklidnilo, protože to byla naše největší obava, že na zpáteční cestě budeme tuhle Bus stop 11 hledat. Pak jsme jely autobusem č. 52 na Royal Albert Hall, kde jsme vystoupily a zhruba za 500 metrů jsme dorazily na ubytování. Věrka tady byla ubytovaná již vloni, takže cestu znala. Byly to vysokoškolské koleje – snídaně v menze :-).
Do centra nám jel bus č. 10 a asi po 7 zastávkách jsme byly přímo na Oxford street.
A tady jsme se daly do šopování a již zmíněného okukování. Nejvíc času jsme strávily ve Victoria’s Secret. Po pravdě musím říct, že tam jsme také utratily nejvíc peněz. Tenhle obchod Vás nemůže nenadchnout. Všude prádlo a prádlo, doplněné kosmetikou, parfémy, kabelkami…. Ve třech patrech. No zkrátím to, první den jsme tam byly dvě hodiny, druhý den tři. Odnášely jsme si kromě prádla i parfém, na který nám ten den v akci vyryli naše jméno. No nekupte to, že?
Pak jsme si užívaly všeho, co jen Oxford street může nabídnou. Spousty obchodů, známých i neznámých značek, davů lidí, milých prodavaček, ucpaných silnic, kam by se našinec nevydal ani omylem. Všude červené dvoupatrové autobusy, taxíky, auta a to všechno vlevo. Přiznám se, že jsem skoro nikdy nevěděla, z které strany nám jede autobus…
Druhý den jsme obdivovaly Regent street, kde jsme mrkly do Longchampu. No nejenom mrkly i něco ulovily.
Večer jsme pak nakoupily v Marks a Spenceru jídlo. Upřímně jsme záviděly ten bohatý a rozmanitý sortiment. My zkusily na Janino doporučení Strawberry trifle – což jsou jahody, piškot, vanilkový puding a šlehačka. Skvostné, mňam! Odcházely jsem s taškama plnýma úžasných sušenek se skotským máslem a čokolád, které mají úplně jinou chuť než ty u nás, bohužel.
Mezi moje největší úlovky patří již zmíněné semišové červené boty, jsou z Marks a Spenser, pak spousta prádla z Victoria’s Secret, cross body taška z Longchampu a dárky pro moje nejbližší a úžasné sušenky se skotským máslem. Ty se chystám spolu s Mince pies zase ulovit v Marks a Spenseru před vánoci v Praze. O Mince pies jsme Vám už psala. Během roku je mají s různými náplněmi, ale na vánoce, jsou tyhle linecké košíčky plněné jablečnou náplní s kandovaným a sušeným ovocem, rozinkami, ořechy a jsou neodolatelně dobré. Což tedy není dobré pro moji linii, ale utěšuju se, že je to jednou za rok….
Naše důkladná příprava před cestou do Londýna se vyplatila. Všechno pro nás bylo snažší a logické. I cesta zpět na letiště byla v pohodě. Musíme se pochlubit, ani jednou jsme nazabloudily.
Odlet se trochu pokazil Věrce, které bylo blbě po množství zelených čajů, které ten den do sebe nalila. Jinak jsme se vrátily plné dojmů a určitě to není naše poslední londýnská cesta.
Jestli se někdo do Londýna chystáte a máte obavy, klidně mi napište. Nejsem žádný delegát cestovky, ale spousta detailů se sem nevešla a ráda Vám je napíšu – placení jízdného v autobusech, nástupní stanice, linky autobusů, co chtít jako první ve Victoria’s secret, WC v centru 🙂 a další důležité věci pro holky na cestách :-))
Mějte se krásně a těším se na Vás.

Dáša

Follow:
Sdílet:

Instagram